Πως να φτιαξεις κορμο με σαντιγι και Nutella

10:00 π.μ.

Η σοκολάτα ταιριάζει σε όλες τις εποχές

Συνδυασμός αγαπημένου γλυκού με Nutella. Και ειδικά όταν είναι φτιαγμένο από τα χεράκια της Ερμιόνης, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα απολαυστικό.


Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

2 πακέτα (500 γραμμ.) μπισκότα Μιράντα
2 φλιτζάνια γάλα
250 γραμμ. κουβερτούρα
1 κουταλιά βούτυρο
3 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές λικέρ kahlua
100 γραμμ. nutella
1 φάκελο garni

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κουβερτούρα, το 1 φλιτζάνι γάλα, το κακάο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε συχνά σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Προσθέτουμε το μίγμα αυτό στο μπολ με τα μπισκότα και ρίχνουμε και το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας μας. Απλώνουμε το μίγμα και σχηματίζουμε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 25x35 εκ. περίπου. Στρώνουμε τη nutella σε όλη την επιφάνεια.
Χτυπάμε το garni με το υπόλοιπο γάλα και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη nutella.
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε το γλυκό σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον να σφίξει.
Σερβίρουμε κόβοντας τον κορμό σε φέτες.

Η υπέροχη συνταγή και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι από την Ερμιόνη. Επισκεφτείτε το blog της The One With all the Tastes για να δείτε τις γλυκιές της δημιουργίες.

You Might Also Like

9 comment below