Ανοιξιάτικο ξεκαθάρισμα - Guest Post

1:51 π.μ.

από τη Summer S for Summer

Η Summer είναι ένα κορίτσι που γράφει για το καλοκαίρι. Για το φως, τον ουρανό, τα χρώματα του αυγουστιάτικου ηλιοβασιλέματος. Δεν θα βρεις χειμώνα, βροχές και κρύα στις αναρτήσεις της.Της ζήτησα ένα κείμενο για τις φωτεινές μέρες που έρχονται

Με δικά της λόγια λοιπόν, η ώρα για ανοιξιάτικο ξεκαθάρισμα

Με ξυπνητήρι πλέον την Άνοιξη -του Βιβάλντι, φυσικά, από τις Τέσσερις Εποχές- και τον ήλιο να με επισκέπτεται νωρίτερα νιώθω ότι έχει έρθει πια η ώρα για το ΕΑΞ, δηλαδή για το Ετήσιο Ανοιξιάτικο Ξεκαθάρισμα. Μην απορείς, δε θα σου δώσω συμβουλές για να καθαρίσεις το υπνοδωμάτιο, το σαλόνι, την κουζίνα, το γραφείο και το γκαράζ. Το δικό μου καθάρισμα, εξ ου και ξε-καθάρισμα, έχει να κάνει με τους στόχους σου και όχι με τα υλικά που σε περιτριγυρίζουν, ωστόσο θα ήταν καλή ιδέα να τακτοποιήσεις και τα πράγματά σου, βοηθάει η τάξη στον χώρο την τάξη στη σκέψη!

Οι στόχοι μετά το πέρας του χειμώνα επαναπροσδιορίζονται, χρειάζονται, βλέπεις, όπως και εσύ, μια πνοή ανανέωσης. Ζυγίζεις τις επιτυχίες και τις απώλειες των προηγούμενων μηνών και εκτιμάς τις δυνάμεις σου. Πολλά πράγματα επιτεύχθηκαν, άλλα, πάλι, τώρα προέκυψαν. Άρα προσαρμόζεσαι στις νέες ανάγκες και στα καινούρια πλέον δεδομένα.

Αυτό το στάδιο είναι το μεταβατικό που θα σε φέρει πιο κοντά στις βουτιές σου στα καταγάλανα νερά και στις πανέμορφες παραλίες. Ενδεχομένως να μεσολαβούν κρίσιμες καταστάσεις -αναφέρομαι σε σπουδές, εξεταστικές, δουλειά, μελέτη, παρουσιάσεις, συνεργασίες και διάφορα άλλα- μα αν οργανώσεις ένα παιχνιδιάρικο σχέδιο στο μυαλό σου θα μπορέσεις να εφαρμόσεις διασκεδαστικά αυτά που θέλεις. Χρειάζεσαι φυσικά καλή διάθεση -γιατί όχι;-, σωστή διαχείριση του χρόνου σου -τικ τοκ- και το απαραίτητο για κάθε τι στην ζωή κέφι -γιούπι!

Κράτα όσα αγαπάς, διώξε ό,τι δε σε κάνει καλύτερο, ντύσου με το αισιόδοξο χαμόγελό σου, άνοιξε τα παράθυρα να μπει ήλιος, τρέξε στην εξοχή -πάντα με βοηθάει!-, γιόρτασε με τους φίλους σου την λιακάδα και οπλίσου με αισιοδοξία.

Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να θυμηθείς την καλή σου σχέση με διατροφή και την άσκηση, να τα λέμε αυτά, με την οικονομία -δε θες να έχεις την επιλογή για μικρές πολυτελείς ή μη εξορμήσεις το Πάσχα ή το καλοκαιράκι?- και με την βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού σου! Βγες από το σπίτι, κυνήγησε δραστηριότητες που σε ευχαριστούν, συνάντησε ανθρώπους που απολαμβάνεις την παρέα τους, πειραματίσου, δημιούργησε, ψώνισε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, η άνοιξη είναι ωραία! Τόσο ωραία που σκέφτομαι να αλλάξω το blog μου από S For Summer, σε S For Spring…

Ποια είναι η αγαπημένη σου ανοιξιάτικη δραστηριότητα; Δεν γίνεται να μην έχεις…

Βρες το φωτεινό της blog εδώ

You Might Also Like

0 comment below