Έρχεται η πεθερά σε μισή ώρα!

Πως να "φρεσκάρετε" το σπίτι σας μέσα σε 30 λεπτά

Πέμπτη απόγευμα, μόλις έχετε γυρίσει σπίτι, ζαλισμένοι και κουρασμένοι. Το μόνο που θέλετε είναι ένα ζεστό καφέ και τον καναπέ σας. 
Ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο. Η πεθερά σας. Είναι με την αδελφή της και έρχονται να σας δουν. Θα είναι σπίτι σας σε μισή ώρα.



Ο πανικός χτυπάει τη πόρτα

Κοιτάτε γύρω σας. Επικρατεί σχετική ακαταστασία. Με το καθημερινό εξοντωτικό πρόγραμμα που ακολουθείτε, χρόνος για να κάνετε γενική καθαριότητα υπάρχει μόνο τα σαββατοκύριακα. 

Σταματήστε να κοιτάτε τριγύρω. Έχετε ήδη χάσει τρία λεπτά. 

Ανοίξτε τα παράθυρα σας να μπει φρέσκος αέρας.


Προθέρμανση

Αν δε μπορείτε να λειτουργήσετε χωρίς καφεΐνη, το πρώτο σας βήμα είναι να φτιάξετε ένα γρήγορο καφέ. Προτιμήστε έναν αρωματικό καφέ φίλτρου. Το πλεονέκτημα του είναι ότι γίνεται χωρίς τη συνεχή παρουσία σας πάνω από τη καφετιέρα (δε χρειάζεται να κοιτάτε τις φουσκάλες του). Και θα μοσχομυρίσει και το σπίτι σας. Ετοιμάστε αρκετή ποσότητα, οι επισκέπτες σας θα τον μυρίσουν και θα σας τον ζητήσουν.


Γύρος 1ος

Κάντε γρήγορα το γύρο του σπιτιού, με μία σακούλα και μία λεκανίτσα στο χέρι. Ψάχνετε για ξεχασμένα ποτήρια και πιάτα (στη λεκανίτσα) και αδέσποτα σκουπίδια (στη σακούλα). Συγκεντρώστε τα όλα στη κουζίνα. Βάλτε ζεστό νερό στο νεροχύτη, ρίξτε μέσα απορρυπαντικό πιάτων, προσθέστε λίγο ξύδι και τοποθετήστε όλα τα άπλυτα πιατικά σας μέσα. Θα μουλιάζουν όση ώρα κάνετε τα υπόλοιπα. Πάρτε τη σκουπιδοσακούλα σας, μαζέψτε και τα σκουπίδια της κουζίνας και βγάλτε τα όλα στο μπαλκόνι. Προσέξτε σε ποιο σημείο θα τα αφήσετε, να είναι όσο το δυνατό μη ορατά. 

Γύρος 2ος

Μπάνιο, πρώτη επίσκεψη. Ρίξτε στη λεκάνη ένα αρωματικό καθαριστικό και αφήστε το να δράσει. Μαζέψτε τα σκουπίδια και τις πετσέτες. Αν το καλάθι για τα άπλυτα είναι γεμάτο, ανοίξτε το πλυντήριο και βάλτε μέσα όσα δε χωράνε στο καλάθι. Θυμηθείτε να κλείσετε καλά τη πόρτα του, για να μην είναι ορατό το περιεχόμενο του. Αν ο νιπτήρας σας έχει λεκέδες από σαπούνι ή οδοντόκρεμα, κλείστε τη τάπα του και γεμίστε τον με ζεστό νερό. Πάρτε τα σκουπίδια και βγάλτε τα στο μπαλκόνι.



Γύρος 3ος

Πάρτε τη λεκάνη της μπουγάδας. Μη πάρετε σακούλα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να τη καταχωνιάσετε σε μία άκρη και να ξεχάσετε την ύπαρξη της. Περπατήστε μέσα στο σπίτι σας όπως θα έκανε ο κάθε επισκέπτης (είσοδος, χολ, σαλόνι, μπάνιο). Βάλτε μέσα στη λεκάνη οτιδήποτε δε θα θέλατε να δουν οι επισκέπτες σας (π.χ. περιοδικά και εφημερίδες, φακέλους με λογαριασμούς, τη τσάντα που αφήσατε στη πολυθρόνα μόλις γυρίσατε σπίτι, τα παιχνίδια των παιδιών στο πάτωμα, τα παπούτσια που βγήκαν βιαστικά από τα πόδια σας, το σημειωματάριο σας, τη λίστα για τα ψώνια κ.λπ.) Μεταφέρετε τη λεκάνη στο υπνοδωμάτιο σας και αφήστε τη σε μία μη ορατή άκρη. Αν έχετε χώρο, κρύφτε τη σε μία ντουλάπα.



Για όσους έκαναν προθέρμανση:
πριν συνεχίσετε, πηγαίνετε τώρα στη κουζίνα να ελέγξετε τη καφετιέρα.



Γύρος 4ος

Ξεσκονόπανο στο χέρι και πάμε στο σαλόνι. Ξεκινήστε από τις επιφάνειες που είναι "στο ύψος του ματιού". Προσοχή όμως, όχι του δικού σας, αλλά των επισκεπτών σας. Σύνθημα μας είναι ένα: "όσα βλέπει η πεθερά". Με γρήγορες κινήσεις, απομακρύνετε τη σκόνη από τις λείες επιφάνειες, ξεκινώντας από τα ψηλότερα σημεία. Ισιώστε το ριχτάρι του καναπέ, κάντε λίγο παφ-παφ τα μαξιλαράκια, βάλτε και το τηλεκοντρόλ σε μία άκρη. Μη ξεχάσετε τη βάση της τηλεόρασης. Ο στατικός ηλεκτρισμός λειτουργεί ως μαγνήτης για τη σκόνη.Ακολουθώντας το "περπάτημα" του 3ου γύρου, τσεκάρετε ποιες επιφάνειες μπορεί να "δει η πεθερά" και ξεσκονίστε τις στα γρήγορα.

Γύρος 5ος

Ηλεκτρική σκούπα, ο καλύτερος βοηθός μας. Ένα γρήγορο πέρασμα παντού θα δώσει άλλη αίσθηση στους χώρους σας. Μη ξεχάσετε να "περάσετε" με τη σκούπα και το χαλάκι της εισόδου. Ελέγξτε το πάτωμα και τα τζάμια για τυχόν επίμονους λεκέδες. Με χαρτί κουζίνας και λίγο υγρό καθαριστικό, αφανίστε τους!

Για όσους έκαναν προθέρμανση:
συνεχίστε, το σπίτι σας μοσχοβολάει φρέσκο αρωματικό καφέ

Για όσους ξεκίνησαν αμέσως:
χρησιμοποιείστε ένα ελαφρύ αρωματικό χώρου ή ένα αρωματικό κερί, για να μυρίσει όμορφα το σαλόνι σας


Γύρος 6ος

Μπάνιο, δεύτερη επίσκεψη. Καθαρίστε λεκάνη και νιπτήρα, είναι πολύ εύκολο τώρα που έχουν ήδη μουλιάσει. Αφήστε τη μπανιέρα, κρύφτε τη τραβώντας την κουρτίνα. Κρεμάστε καθαρές πετσέτες. Αφήστε ένα δεύτερο χαρτί υγείας σε ορατό σημείο. Ελέγξτε τη σαπουνοθήκη σας. Προλαβαίνετε να καθαρίσετε και τον καθρέπτη σας.

Καμπανάκι για τελευταίο γύρο

Αν έχετε πλυντήριο πιάτων, τοποθετήστε κατευθείαν τα πιατικά σας μέσα. Πέρασαν στο νεροχύτη αρκετή ώρα, τυχόν ξεραμένα λίπη έχουν ξεκολλήσει από πάνω τους. Αν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων, πλύντε τουλάχιστον τα ποτήρια και τα μαχαιροπήρουνα. Ρίξτε αρκετό νερό στα πιάτα που θα αφήσετε μέσα στο νεροχύτη, για να φαίνονται όσο το δυνατόν λιγότερο βρώμικα. Βάλτε τα πιάτα το ένα πάνω στο άλλο. Οπτικά, μία στοίβα άπλυτα πιάτα φαίνεται λιγότερη άσχημη από ένα γεμάτο ποτήρια νεροχύτη. Το ξύδι έχει απομακρύνει και τις άσχημες οσμές.




Τερματίσατε!


Σας έχουν μείνει και τρία λεπτά ακόμα. Ελέγξτε ρούχα, παπούτσια, μαλλιά, μακιγιάζ. Πάρτε μία βαθιά ανάσα!
Χτυπάει το κουδούνι σας! Ανοίξτε!


Το εφάρμοσα και το χρονομέτρησα, πέτυχε!! Πρόλαβα να πιω και λίγο καφέ πριν έρθουν οι επισκέπτες μου.


Σας προτείνω να το δοκιμάσετε και εσείς. Περιμένω τις ιδέες σας για το πως μπορούμε να βελτιώσουμε το τριαντάλεπτο "φρεσκάρισμα" του σπιτιού μας.


all images used in this post by vintagestylegifts
  

Comments

Unknown said…
Πολύ ωραίο το ιστολόγιο σου!Συγχαρητήρια!
Kate Astolat said…
Σε ευχαριστώ πολύ! Καλωσήρθες!
Unknown said…
Πολύ καλό. Συνέχισε έτσι.
Kate Astolat said…
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Lily. Καλως ήρθες!
Eri said…
χαχα Φοβερό άρθρο! Pinned για ώρα ανάγκης!
Kate Astolat said…
Ευχαριστώ :)
Νομίζω Ερη μου πως θα του βάλω ετικετούλα με τέτοιο όνομα από δω και πέρα!
thomi said…
μολις σε εντοπισα!τι χρησιμη αναρτηση και ωραιες φωτο!!!!!!!
Kate Astolat said…
Ευχαριστώ πολύ Thomi!
Καλώς βρεθήκαμε :)
vailie said…
Ακομη γελαω!!!! χαχαχαχα!!! Μερικες φορες με πιανουν κρισεις πανικου για γρηγορη καθαριοτητα και τρεχω να προλαβω! Εισαι φοβερη! Πως διηγεισαι ετσι....χαχαχα!!!
Απολαυση κοριτσι μου1 Ευτυχως δεν χρειαζεται να το κανω για την πεθερουλα μου, μα καποιες φορες βαζω τα τουρμπο μου για να φτιαξω την διαθεση στο παλικαρι μου που ερχεται ταλαιπωρημενος και κουρασμενος....
Οσο ειναι νωρις και λογικα εχω χρονο, βαριεμαι πολυ να κανω τις δουλιτσες του σπιτιου οταν γυριζω απτη δουλεια (με 3 μικρα κιολας...δεν εχω και πολυ "πραγματικο" χρονο).
Ομως οσο νιωθω οτι πλησιαζει η ωρα που θαρθει και θα τα βρει ολα ανω-κατω...ε, η αληθεια ειναι οτι λειτουργω καλυτερα υπο πιεση!χαχα!!!
Τωρα θα σε σκεφτομαι και θα χαμογελω κανοντας αυτα που πρεπει!
Φιλια! Με ανεβασες level!!!! ;ο)
Kate Astolat said…
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Vailie μου :)
Χαίρομαι να διαβάζω πως εκτός από συμβουλές μοιράζόμαστε και χαμόγελα!
Level up και για μένα!
Φιλιά πολλά!
χαχαχα Σούπερ!!!!!

Popular Posts