Πως να φροντισεις τα κοσμηματα σου

Συμβουλές για τη σωστή χρήση των μικρών μας στολιδιών


Πριν βάλετε τα κοσμήματα σας, ελέγξτε τα δεσίματα και τα κουμπώματα τους. Η τοποθέτηση και η αφαίρεση των κοσμημάτων πρέπει να γίνεται με προσοχή, για να αποφευγθεί η δημιουργία μόνιμων σημαδιών στην επιφάνεια τους.
 
Μη κάνετε οικιακές εργασίες φορώντας κοσμήματα. Οι χημικές ουσίες των καθαριστικών υλικών θα βλάψουν την υφή και τη λάμψη τους.

Μη κοιμάστε με τα κοσμήματα σας, ιδιαίτερα όταν αυτά έχουν μεγάλο μέγεθος.

Φυλάξτε τα επιμελώς σε χωριστά κουτάκια ή σε υφασμάτινα σακουλάκια ή ταξινομημένα σε θήκες ειδικών κασετινών. Μη τα στριμώχνετε.

Συμβουλές για κοσμήματα από ασήμι

Για να διατηρήσετε την υπέροχη λάμψη τους, η πιο χρήσιμη σύμβουλή είναι να τα φοράτε!

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε ένα ασημένιο κόσμημα είναι το κλείσιμο σε πλαστική σακούλα αεροστεγώς. Έτσι το κόσμημα δεν έρχεται σε επαφή με τον αέρα και την υγρασία και δε θα οξειδώνετε το μέταλλο. Επίσης με αυτό τον τρόπο μειώνετε ο κίνδυνος τα ασημένια μας κοσμήματα να γρατσουνιστούν και να αποκτήσουν σημάδια. Εάν το κλείσιμο σε σακούλα σας φαίνεται χρονοβόρο και κουραστικό, ένας πιο απλοποιημένος τρόπος να τα προστατέψετε κατά την αποθήκευση είναι να τα τυλίξετε σε βελούδινο ή κάποιο άλλο μαλακό ύφασμα.

Σκουλαρίκια με Ροζ Χαλαζία / Catherine the Crystal Coach

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον καθαρισμό των ασημένιων κοσμημάτων με τη χρήση χημικών προϊόντων. Κάποιες χημικές ουσίες των καθαριστικών μπορεί να βλάψουν το ασήμι και να δημιουργήσουν λεκέδες που είναι αδύνατο να εξαφανιστούν. Χρησιμοποιείστε προϊόντα που αναφέρονται σε ασημένια αντικείμενα ή κάποια φυσικά υλικά όπως το αλάτι και η σόδα.

Αποφύγετε να βάζετε κρέμες, make-up ή κολόνια πάνω στα ασημένια κοσμήματα σας. Επίσης όταν μπαίνετε στην πισίνα καλό είναι να τα βγάζετε για να μην έρθουν σε επαφή με το χλώριο. Όπως και όταν κάνετε σκληρές δουλειές στο σπίτι που απαιτούν χημικά καθαριστικά ή ακόμα και όταν ασχολείστε με την κηπουρική.
 


Popular Posts