Πως να φτιαξεις ενα ευρετηριο συνταγων

Σας παίζουν οι συνταγές σας κρυφτό;

Είχατε βρει σε ένα αγαπημένο σας περιοδικό τη τέλεια συνταγή για χριστουγεννιάτικα κουλούρια. Κόψατε τη σελίδα, τη βάλατε σε ένα συρτάρι "για να μη τη χάσετε". Εκεί που έχετε βάλει και κάτι χαριτωμένες κάρτες με συνταγές, που χάριζαν πέρσι στο supermarket. Κάπου έχετε και ένα τετράδιο, που η θεία Μαίρη σας έγραψε πρόπερσι τη μυστική συνταγή για φοβερές δίπλες. Λοιπόν, που είναι οι συνταγές σας;

Το ευρετήριο συνταγών

Τα υλικά που χρειάστηκα


Ένα κλασέρ Α4 με διαφανείς θήκες στο εξώφυλλο, 100 διαφανείς θήκες Α4 για κλασέρ, χαρτί περιτυλίγματος σε δύο σχέδια, 10 σελίδες βιβλιοδεσίας Α4 πράσινου χρώματος (είναι σαν λεπτό χαρτονάκι), ετικέττες, ψαλίδι και κόλλα.

Η διαδικασία κατασκευής


Έκοψα 8 κομμάτια μεγέθους Α4 από τα χαρτιά περιτυλίγματος. 
Κόλλησα κάθε κομμάτι πάνω στο πράσινο χαρτονάκι.


Σε κάθε μία από αυτές τις 8 σελίδες, κόλλησα μία ετικέτα και την έβαλα μέσα σε μία διάφανη θήκη. Αυτά είναι τα διαχωριστικά του ευρετηρίου. 


Έβαλα τις διαφανείς θήκες μέσα στο κλασέρ και ανάμεσα τους τα οκτώ μου διαχωριστικά. Ο λόγος που χρησιμοποίησα διαφανείς θήκες, είναι για να μπορώ να παίρνω όποια συνταγή επιθυμώ δίπλα μου στη κουζίνα (βγαζοντάς τη από το κλασέρ) και να μην ανησυχώ αν θα πέσουν πάνω λάδια, αυγά ή αλεύρια. Επίσης, στις διαφανείς θήκες μπορεί να μαζέψω τις σημειώσεις μου, τις κάρτες μου, ακόμα και τις συνταγές που εκτυπώνω από το internet, χωρίς να κάθομαι κάθε φορά να τρυπάω σελίδες. Μπορω να προσθέσω όσες διαφανείς θήκες χρειάζομαι ακόμα. Και ένας λόγος που επέλεξα κλασέρ με 4 κρίκους, είναι γιατί είναι πιο σταθερά όταν αρχειοθετείς αυτές τις διαφανείς θήκες.


Να μη ξεχάσουμε πως το κλασέρ θα μπει σε ένα ράφι και δε χρειάζεται να φαίνεται πως μέσα σε αυτό είναι οι μυστικές συνταγές. Έτσι, εκόψα ένα κομμάτι χαρτί περιτυλίγματος και ένα πράσινο χαρτονάκι σε κατάλληλο μέγεθος για να μπει στη ράχη του.


Φυσικά, το μπροστά και πίσω μέρος του κλασέρ, επενδύθηκαν με την ίδια διαδικασία! Άφησα και ένα πράσινο κομμάτι να φαίνεται, για να δώσει λίγο διαφορετική όψη.

Popular Posts