Πως να φτιαξεις χαρτινα κουτακια

Χάρτινα κουτάκια για να συσκευάσουμε τα δώρα μας

Φέτος τα Χριστούγεννα χαρίζουμε δώρα φτιαγμένα από τα χεράκια μας. Σήμερα θα φτιάξουμε και τις συσκευασίες τους!


Κουτάκι με καρδούλα
 
 
Ορθογώνιο κουτάκι σε δύο μεγέθη
 
Μη σας τρομάζει η ιδέα, είναι πιο απλό από όσο φαίνεται. Είναι μία χρωματιστή σελίδα χαρτί, κομμένη, διπλωμένη και κολλημένη στα κατάλληλα σημέια.

Θα χρειαστείτε: 

τον εκτυπωτή σας, σελίδες χρωματιστό χαρτί, ψαλίδι, κόλλα και σελοτέιπ.

 
Πως θα τα φτιάξετε:
 
Εκτυπώνετε το ανάπτυγμα - πατρόν για το κουτάκι που επιθυμείτε. Αν το χαρτί σας είναι από τη μία μόνο πλευρά χρωματιστό, προσέξτε να εκτυπώσετε το ανάπτυγμα σας από τη λευκή πλευρά. Κόβετε το πατρόν σας περιμετρικα. Τσακίζετε πάνω στις διακεκομένες γραμμές. Κολλάτε με τη κόλλα σας τις μικρές τσακισμένες λωρίδες. 
Μπορείτε να εκτυπώσετε ένα πατρόν σε λευκό χαρτί και να το χρησιμοποιήσετε σαν οδηγό, σημαδεύοντας το περίγραμμα του σε ένα μεγάλο χαρτί περυτιλίγματος. 



Για το κουτάκι με καρδούλα:
 


 
 
Κατεβάστε το ανάπτυγμα - πατρόν σε pdf εδώ και εκτυπώστε το. Αφού κόψετε το περίγραμμα, κόψτε και την εγκοπή της καρδιάς δεξιά (η κάθετη γραμμή δεξιά, σχεδιασμένη με έντονη μαύρη γραμμή). Τσακίστε πάνω στις διακεκομένες γραμμές, ξεκινώντας από το τετράγωνο στο κέντρο. Οι τέσσερις μικρές διαγώνιες γραμμές θα τσακίσουν προς το εσωτερικό του κουτιού, καθώς θα το συναρμολογείτε. Σε αυτά τα τμήματα μπορείτε να βάλετε λίγο κόλλα, αν το χαρτί σας είναι πολύ λεπτό, για να στέκεται όρθιο. Το κουτάκι κλέινει και χωρίς κόλλα, απλά περνώντας τα δύο κομμάτια της καρδούλας, το ένα μέσα στο άλλο (μέσα από την εγκοπή).

Για το ορθογώνιο κουτάκι:
 


 
Για το μεγάλο μέγεθος (15Χ10εκ) κατεβάστε το ανάπτυγμα - πατρόν σε pdf εδώ και εκτυπώστε το.
Για το μικρο μέγεθος (9.5Χ6.5εκ) κατεβάστε το ανάπτυγμα - πατρόν σε pdf εδώ και εκτυπώστε το.
 
Κόψτε το περίγραμμα. Τσακίστε πάνω στις διακεκομένες γραμμές. Θα βάλετε πρώτα κόλλα στη λεπτή ορθογώνια λωρίδα που βλέπετε δεξιά, για να φτιάξετε έτσι το βασικό σώμα από το κουτάκι. Κλείνετε μετά προς τα μέσα τα δύο κομμάτια του πάτου. Κολλήστε τα με σελοτέιπ. Βάλτε μέσα το δωράκι σας, κλέιστε και το πάνω μέρος και είναι έτοιμο!

Διακοσμήστε τα κουτάκια σας με κορδέλες και χειροποίητα φιογκάκια!
Μοιραστείτε τα κουτάκια με τα δώρα σας μαζί μας! Μπορείτε να μου στείλετε μία φωτογραφία τους μέσω email ή να τα αναρτήσετε και στη σελίδα του Lab On the Roof στο Facebook!

Τα αναπτύγματα για τα κουτάκια ξεκίνησαν από το homemadegiftsmadeeasy

Popular Posts