Πως να φτιαξεις στολιδια απο ζυμη

Όμορφα στολίδια από τα χεράκια μας, φτιαγμένα με απλά υλικά

Η σημερινή μας ανάρτηση είναι μία δημιουργία από τη αγαπημένη μας Καλυψώ και το kalypso-homemade. Και όπως η ίδια αναφέρει "στο κάτω κάτω της γραφής κάτι που θα φτιάξουμε με τα χεράκια μας έχει πιο μεγάλη αξία από αυτά του εμπορίου και σίγουρα περνάμε δημιουργικά απογεύματα με τα παιδάκια μας και η ανάμνηση θα μείνει χαραγμένη στα κεφαλάκια τους".

 
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι αλάτι ψιλό
Νερό βραστό (όσο πάρει έως ότου γίνει μια εύπλαστη ζύμη)
Ακρυλικά χρώματα ή ό,τι τραβάει η... φαντασία σας για τη διακόσμηση

Πως θα τα φτιάξουμε:
Ετοιμάζουμε σε μία λεκανίτσα το ζυμάρι μας. Ανοίγουμε φύλλο περίπου 0,5 - 1 εκατοστό. Καλό είναι να μη γίνει πολύ χοντρό γιατί, όπως η Καλυψώ μας συμβουλεύει, αν τα στολιδάκια μας είναι εξωτερικά σκληρά και εσωτερικά αρκετά μαλακά, θα μουχλιάσουν πολύ γρήγορα.
Κόβουμε σχέδια με κουπάτ και με καλαμάκι κάνουμε τρύπες όπου θα περάσουμε κορδέλα. Επίσης με το ίδιο ζυμάρι μπορούμε να φτιάξουμε μπαλίτσες, αστεράκια, φυλλαράκια ή ό,τι μπορούμε να φανταστούμε για την διακόσμηση των στολιδιών.


Τα ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 50 με 70 βαθμούς για 3 ώρες, σε συμβατικό φούρνο (όχι αέρα), γιατί υπάρχει περίπτωση να φουσκώσουν. 
Με τη συγκεκριμένη ποσότητα βγαίνουν δυο λαμαρίνες στολίδια ύψους 11 εκατοστών. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν για μια μέρα.


Βάφουμε τα στολίδια μας και από τις δύο μεριές. Χρησιμοποιούμε κόλλα ρευστή για να κολλήσουμε τα στοιχεία μας και τις κορδέλες.

Δείτε αναλυτικά τις γιορτινές δημιουργίες της Καλυψώς εδώ. Και μη ξεχάσετε να της ευχηθείτε καλή επιτυχία, γιατί με αυτά τα όμορφα στολιδάκια συμμετέχει σε ένα διαγωνισμό!

Popular Posts