Πως να φτιαξεις λουλουδια απο αλουμινιο

Η σημερινή μας κατασκευή αποτελείται από δύο μέρη. Τη βάση μας και τα μεταλλικά μας λουλούδια. Μπορεί να μπει στο κέντρο του γιορτινού σας τραπεζιού, σε μικρότερη κλίμακα να γίνει στολίδι για το δέντρο σας και να βαφτεί σε ότι χρώμα ταιριάζει στο χώρο σας.


Η βάση γίνεται με τη τεχνική του papier masse. Θα χρειαστείτε ένα μπαλόνι, φύλλα εφημερίδας κομμένα μικρά κομμάτια και χαρτόκολλα. Φουσκώνετε το μπαλόνι, απλώνετε κόλλα και κολλάτε μία στρώση χαρτάκια. Ξανά κόλλα, στρώση χαρτάκια, μέχρι να φτάσετε σε ένα πάχος 3 χιλιοστών ή περισσότερο. Θα χρειαστεί να το αφήσετε να στεγνώσει ένα 24ωρο. Μόλις είναι έτοιμο, σπάτε το μπαλόνι και βάφετε τη χάρτινη βάση σας με το χρώμα που επιθυμείτε.


Για τα λουλούδια του παραδείγματος, χρησιμοποιήθηκαν 30 μεγάλα και 50 μικρά πιατάκια αλουμινίου. Κόβετε προσεκτικά το πάτο από τα πιατάκια. Κάνετε ρολάκια αλουμινίου. Κολλάτε πάνω στη βάση με ένα πιστόλι σιλικόνης ή οποια άλλη γερή κόλλα έχετε.

Σκέφτομαι να επεκτείνω τη παραπάνω ιδέα, χρησιμοποιώντας σα βάση ένα κομμάτι αφρολέξ και τα λουλούδια να τα κάνω από γκοφρέ χαρτί. Εσείς; Τι προτείνετε εναλλακτικά;

Περισσότερες πληροφορίες για τη κατασκευή μπορείτε να δείτε στο Paper, Plate & Plane

Popular Posts