Πως να οργανωσεις τα καλλυντικα σου

Ξεχασμένες σκιές στα νεσεσέρ; Όχι πια.

Ο μαγικός πολύχρωμος κόσμος των καλλυντικών μας. Κουτάκια, μπουκαλάκια, βαζάκια, πινελάκια, μολυβάκια κ.λπ. Όσα και αν έχουμε, ποτέ μα ποτέ δε θα πούμε πως μας φτάνουν. Και όλα τα φυλάμε προστατευμένα σε κουτιά, νεσεσέρ, συρτάρια, θήκες κ.λπ. Μερικές φορές ξεχνάμε και τι έχουμε, πάμε και αγοράζουμε ξανά τα ίδια πράγματα. Είναι και κάτι στιγμές, που θυμόμαστε πως κάποτε είχαμε πάρει εκείνη τη φανταστική σκιά ματιών που ταιριάζει απόλυτα με το ντύσιμο μας, αλλά δε θυμόμαστε που την έχουμε βάλει. Για να μη κουράζουμε τη μνήμη μας απο εδώ και πέρα, θα τα οργανώσουμε διαφορετικά. 

Σήμερα παρουσιάζουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους οργάνωσης. Όποιον και να επιλέξετε, θυμηθείτε να ελέγξετε τις ημερομηνίες λήξεως των καλλυντικών σας. (Διαβάστε και τις σχετικές αναρτήσεις για το μικρόκοσμο των νεσεσέρ, Επεισόδιο 1 και Επεισόδιο 2). Ξύστε μολύβια, καθαρίστε πινέλα, απολύμανετε κραγιόν και ξηρές σκιές. Τοποθετούμε όλα τα όμοια είδη μαζί και προτιμούμε διαφανείς θήκες για να βλέπουμε αμέσως το περιεχόμενο τους. Όσα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα τοποθετούνται στο πιο προσβάσιμο σημείο.

Όχι χαρτιά, μόνο μολύβια

Οι γνωστές μας συρταριέρες εγγράφων, μπορούν να αξιοποιηθούν και για τα καλλυντικά μας. Τοποθετούνται εύκολα ή μία πάνω στην άλλη. Μπορείτε να τις βρείτε σε καταστήματα με είδη γραφείου.


Οι μεγάλες συρταριέρες χωράνε όσα δε θέλουμε να φαίνονται! Ακόμα και το σίδερο μαλλιών. Μπορείτε να τους βάλετε και ροδάκια.


Εργαλειοθήκες

Την επόμενη φορά που ο σύντροφός σας θα επισκεφθεί ένα κατάστημα με εργαλεία, ακολουθήστε τον! Αφήστε τον να ψάχνει για το ιδανικό σμυριδόπανο και πηγαίνετε στο τμήμα με τις εργαλειοθήκες. Βρείτε αυτή που σας ταιριάζει. Οι μικρές (για βίδες και καρφάκια), έχουν ιδανικά συρταράκια για τα σκουλαρίκια και τα δαχτυλίδια. Αν αγοράσετε μία μεγάλη, κρεμάστε την στο τοίχο για να εξοικονομήσετε χώρο.


Υπάρχουν και οι φορητές εργαλειοθήκες. Δεν είναι τόσο όμορφες όσο τα γνωστά μας μεταλλικά βαλιτσάκια, αλλά είναι μία πιο οικονομική λύση οργάνωσης.


Διαχωριστικά συρταριών

Αν δεν θέλετε ακόμα μία συρταριέρα ή μιά νέα εργαλειοθήκη, αξιοποιήστε τα συρτάρια σας, τοποθετώντας διαχωριστικές θήκες. Πλαστικές, υφασμάτινες, χάρτινες κ.λπ. μπορούν να σας βοηθήσουν να τακτοποιήσετε καλύτερα τα καλλυντικά σας.




Και η αγαπημένη μου είναι αυτή η θήκη από το Ikea. Συνήθως είναι σε έλλειψη, οπότε αν τη πετύχετε, αγοράστε τη. Χωράει μέσα σε συρτάρι και είναι εξαιρετικά πρακτική για να έχετε όσα χρησιμοποιείτε κάθε μέρα. Σας την προτείνω!


All images taken by pinterest

Popular Posts