7 Ιδέες για να οργανώσετε τις τσάντες σας

9:54 μ.μ.

Κάθε τσάντα θέλει τη θέση της

Λίγες ή πολλές, όσες τσάντες και να έχουμε, το πρόβλημα που όλες μας αντιμετωπίζουμε, είναι το πως να τις αποθηκεύσουμε και να τις οργανώσουμε. Θα μου πείτε τώρα "Τι; Πρέπει να οργανώσουμε και τις τσάντες μας;". 

image credit: bree-bags.com

Και όμως κυρίες μου, η οργάνωση θα μας βοήθησει και εδώ, γιατί:
1. Θα τις βρίσκουμε πιο εύκολα.
2. Θα τις χρησιμοποιούμε όλες και δε θα τις ξεχνάμε στη ντουλάπα, ούτε θα "κολλάμε" με την ίδια τσάντα ανά χείρας για καιρό.
3. Θα τις διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση για μεγάλο διάστημα
4. Θα βάλουμε ένα τέλος στον ακατάστατο "σωρό" με τσάντες που κρύβεται στη ντουλάπα.
5. Θα σταματήσουμε να ανακαλύπτουμε ξεχασμένα αντικείμενα, μέσα σε τσάντες που έχουμε μήνες να χρησιμοποιήσουμε.

Πως θα ξεκινήσετε την οργάνωση 


Ο καλύτερος τρόπος είναι να τις βγάλετε όλες μαζί από τα ντουλάπια και τα κουτιά που τις κρατάτε για να τις ξεχωρίσετε. Ναι, ακούγεται λίγο τρομακτικό. Αλλά, μόνο έτσι θα έχετε μία συνολική εικόνα σχετικά με το πόσες έχετε (πολλές) και είναι μία καλή στιγμή να σκεφτείτε πόσες τελικά χρειάζεστε (λιγότερες από όσες έχετε). Θα χρειαστεί να τις ψάξετε και να τις αδειάσετε όλες. Όλο και κάτι θα βρείτε ξεχασμένο μέσα.

image credit: bree-bags.com

Και τώρα τα δύσκολα. Πρέπει επιτέλους να αποχωριστείτε μερικές. Μην αρχίσετε τα "Όχι! Αποκλείεται, είναι οι μικροί μου θησαυροί!". Σκεφτείτε λίγο τα παρακάτω:
1. Πόσες έχετε που έχουν φθαρεί και τις κρατάτε μόνο για συναισθηματικούς λόγους; Εκπλήρωσαν το σκοπό τους, έβγαλαν τα λεφτά τους, ήρθε η ώρα για να τους πείτε αντίο. Σας πιάνουν πολύτιμο χώρο! Βγάλτε τις μία φωτογραφία και ξεφορτωθείτε τις!
2. Πόσες έχετε που ήταν αυθόρμητες αγορές και δε τις χρησιμοποιήσατε ποτέ, και ούτε πρόκειται; Βάλτε τις στην άκρη και χαρίστε τις.
3. Πόσες έχουν κάτι που έχει χαλάσει, όπως φερμουάρ, λουράκι κ.λπ.; Είτε τις πάτε για επιδιόρθωση, είτε τις ξεφορτώνεστε. Αν παραμείνουν χαλασμένες, ούτε θα τις χρησιμοποιήσετε, ούτε χώρο θα έχετε.
4. Πόσες απλά δε σας αρέσουν πια, είτε γιατί πέρασε η μόδα τους, είτε γιατί τις βαρεθήκατε, είτε γιατί ποτέ δεν σας βόλεψαν; Χαρίστε τις ή ανταλλάξτε τις σε ένα από τα πολλά party ανταλλαγής που οργανώνονται τελευταία.

Πως θα τις ξεχωρίσετε 

Τώρα που έχετε διαλέξει ποιες θα κρατήσετε, ήρθε η ώρα να τις ξεχωρίσετε. Πριν τις αποθηκεύσετε, καθαρίστε τις με ένα στεγνό πανάκι, για να μαζέψετε τυχόν σκόνη.
Μαζέψτε όλες τις καλοκαιρινές σας τσάντες και τοποθετήστε τις μέσα σε μία βαλίτσα, έτσι ώστε να τις αποθηκεύσετε στο πατάρι ή στην αποθήκη. Προσέξτε μόνο να μην τις στριμώξετε, γιατί θα χάσουν τη φόρμα τους. Μπορείτε να τοποθετήσετε μικρά τσαντάκια μέσα σε μεγάλες τσάντες. Επίσης μπορείτε να τυλίξετε τις τσάντες σε παλιά σεντόνια ή πετσέτες ή και να χρησιμοποιήσετε παλιές μαξιλαροθήκες. Βάλτε μέσα στη βαλίτσα και ένα αρωματικό σακουλάκι λεβάντας.

Ένα παλιό ψυγείο μεταμορφώθηκε
σε ντουλάπι για τσάντες
image credit: apartmenttherapy.com

Οι σάκοι ταξιδίου διπλώνονται και τοποθετούνται όλοι μαζί μέσα στο μεγαλύτερο σας σάκο. Έτσι θα ξέρετε και που να ψάξετε την επόμενη φορά που θα τους χρειαστείτε.
Από όσες έχετε τώρα μπρόστα σας, διαλέξτε πόσες δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε για τους επόμενους τρεις μήνες και τοποθετήστε τις και αυτές μέσα σε μία βαλίτσα.
Από όσες τελικά έμειναν, διαλέξτε ποιες χρησιμοποιείτε καθημερινά και ποιες όχι.

Πως θα τις οργανώσετε

Πλέον έχετε μία πλήρη εικόνα για τον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεστε.

Οι υφασμάτινες θήκες που τοποθετούνται μέσα στη ντουλάπα είναι μία πολύ πρακτική λύση, όπως επίσης και οι γάτζοι σε σχήμα S.

image credit: organize.com


image credit: organize.com

image credit: sweetdaysofgirlie.blogspot.com
Πολύ πρακτική λύση είναι και τα πλαστικά κουτιά και οι υφασμάτινες θήκες αποθήκευσης, που μπορείτε να βρείτε σε πάρα πολλά καταστήματα. Διατηρούν τις τσάντες σας καθαρές, μπορούν να τοποθετηθούν είτε μέσα στη ντουλάπα, είτε πάνω σε ράφια, είτε κάτω από το κρεβάτι.
image credit: caraselledirect.com
Για όσες χρησιμοποιείτε κάθε μέρα, κρεμάστε τις σε ένα προσβάσιμο σημείο. Μπορεί να είναι με γατζάκια ή πολύχρωμα πόμολα στο τοίχο, με κρεμάστρα με γατζάκια πίσω από τη πόρτα του δωματίου σας ή σε έναν καλόγηρο.


image credit: apartmenttherapy.com

image credit: aplaceforeverything.co.uk


Αφήστε σε ένα σημείο ένα όμορφο κουτί, έτσι ώστε να αδειάζετε μέσα το περιεχόμενο τους και να παίρνετε μόνο όσα χρειάζεστε κάθε μέρα. Με αυτό το τρόπο, δε θα ξεχνάτε μικροαντικείμενα μέσα στις τσάντες σας. Μία φορά την βδομάδα, θα πρέπει βέβαια να ξεκαθαρίζετε και το κουτί.

Εσείς πως οργανώνετε τις τσάντες σας; Μοιραστείτε μαζί μας τις λύσεις που χρησιμοποιείτε.

You Might Also Like

14 comment below